Anasayfa Slider Altı Kayan Yazılar

Çay Nasıl Demlenmeli?

Çayın rengi mutlaka koyu olmalıdır.

Çay yaprakları bükük, kıvrımlı ve parlak olmalıdır. Demlenecek çay toz halinde olmamalıdır.

Çay mutlaka porselen, bakır ya da cam demliklere demlenmelidir.

Kaç dakika demleneceği ve demlenme süresi iyi ayarlanmalıdır.

Çayı demlemek için kaynatılan su asla fokurdatılmamalıdır. Çay üzerinde kaynar su dökülmemelidir. Aksi halde çay yanacaktır.

1 çay kaşığı çaydan 1 çay bardağı çay çıkacağı göz önüne alınarak çay demlenmelidir.

Hafif ılıklaşan su demliğin üstüne konulan çayın üzerine bir miktar dökülür ve bu su süzülür. Böylece çay yıkanmış olur. Demliğin altına terar su konur ve kaynatılır.

Su kaynadıktan sonra demlik suyun üzerinden alınır ve suyun kaynamasının durması 15-20 saniye kadar beklenir. Kaynaması duran su demliğe sallamadan, tek bir noktadan ve yavaş yavaş dökülür.

Demlenen çayı posası alınmalıdır çünkü posa zamanla çayın lezzetini bozacaktır.